De Talisman groeit. Daar zijn wij trots op. Wij kunnen echter niet meer dan 23 groepen huisvesten.
Daarom moeten wij met een aannamebeleid werken en kunnen wij niet alle kinderen zomaar toelaten.

Als school hebben we criteria opgesteld voor de volgorde van de toelating van uw kind. Aan elk criterium worden punten toegekend. 

1.    Broertjes/zusjes van reeds geplaatste kinderen hebben voorrang.
2.    Kinderen uit het binnen gebied hebben voorrang. Daarna buitengebied en daarna restgebied.


Heeft u een zoon of dochter van 2 -4 jaar en zoekt u een school? Neem dan contact op met onze school via 040-2112316 en maak een afspraak met afdelingshoofd Angelique Lenders. Zij zal u een rondleiding geven door de school en met u in gesprek gaan over alle vragen die u heeft. Wij vragen u , ter voorbereiding, de schoolgids op de website goed door te lezen. Na dit gesprek kunt u uw kind aanmelden op onze school.

Gaat u verhuizen en zoekt u een school? Neem dan ook contact op via 040-2112316. Kinderen die verhuizen proberen wij altijd een plekje te geven op onze school. Helaas is dit niet altijd mogelijk i.v.m. de grootte van de groepen. Wij gaan hierover met u in gesprek.
Verhuiskinderen worden eerst in het ondersteuningsteam besproken en er wordt bekeken of uw kind past in de groep. Zijn er andere redenen waarom u van school wilt wisselen? Ook dan kunt u met ons een afspraak maken.


Klik hier voor een schoolimpressie. 


Column geschreven door een ouder van De Talisman

Gastblog van Esther Hendriks - www.coachingplukdedag.nl

Waar gaat jouw hart naar toe?
Daar gaan we. Met de auto, want het sneeuwt hard, naar een school voor onze tweejarige dochter. Het voelt gek om nu al naar een basisschool te gaan kijken, vind ik. Ze is nog zo jong en ik zie mijn dochter nog helemaal niet voor me op een school tussen al die andere kinderen. Die drukte, die trappen, die groep 8 kinderen zo groot en zij zo klein.
En toch gaan we kijken want tja, het gaat hem niet worden schat ik zo in als we rond haar vierde verjaardag aan komen zetten voor een oriëntatieronde. Op het moment dat het voor mijn gevoel wel klopt en ik zie en merk dat school wel eens wat moois kan toevoegen in het leven van mijn kind.
Eigenlijk is het voor ons logisch om eerst naar een andere basisschool te gaan maar de Talisman kan toevallig eerder. We stappen binnen en maken kennis. Met de mensen, de klassen, de ruimtes en de sfeer. En dan ontstaat iets. Niet meteen want mijn gevoel zit in het begin nog te worstelen met het dilemma 'wat gek om nu al scholen te kijken maar we doen het toch'. Maar tijdens het wandelen door school en alles wat erbij wordt verteld, begint het te borrelen in mijn buik. Iets wat enthousiast wordt en rustig rondkijkt. Ik zie het steeds meer voor me dat mijn kleine spruit gewoon naar school zou gaan. Naar deze school welteverstaan!
Ik zie haar binnenstappen, ergens in een klas die van haar is. Met een juf of meester die de deur open heeft staan en rustig aan de slag gaat. Precies zoals ik nu ook zie tijdens de rondleiding. Ze gaat hier vriendjes en vriendinnetjes krijgen. Wij staan s' middags op het schoolplein en helpen mee met Kerst, carnaval of wat dan ook. Oké, dat laatste denk ik eigenlijk niet want ik heb op dat moment nog totaal geen beeld bij wat voor dingen je als ouder allemaal kunt helpen… maar dat terzijde.
Ik vraag me af of ik dit gevoel bij elke school ga krijgen. Of zou dit meteen een voltreffer zijn? Het blijkt het laatste.
Kijk, zoek, ervaar en volg vooral je gevoel bij het vinden van een fijne school voor je kind. Wij hebben geen spijt gekregen van onze keuze. Onze dochter fietst inmiddels alweer bijna twee jaar elke dag met veel plezier naar de Talisman en binnenkort mag haar kleine broertje. Geen zoektocht deze keer en geen gek gevoel van 'nu al'. We weten wat ons te wachten staat en hij ook. Hij brengt zijn grote zus mee weg naar de klas en haalt haar op. Hij zit al regelmatig ineens in de bouwhoek, in de kring op een leeg stoeltje en hij legt het fruit en de drinkbeker van zijn grote zus in het krat. Daarna wuift hij mij de ene kant op en zelf pakt hij de andere uitgang.
Er wordt gezegd dat op het moment dat je kinderen krijgt, je hart zich voor altijd buiten je lichaam bevindt. Dat van mij zit dadelijk is zijn geheel op de Talisman. Waar mijn kinderen spelen, leren, ervaren, hun neus stoten, worden opgevangen en volop kind mogen zijn. Ik geniet van de tijd dat mijn zoon nog thuis is maar ik laat hem dadelijk ook met een ontzettend goed gevoel en vol vertrouwen gaan!